No Child should live in fear!

Sinterklaas actie

Datum: woensdag 6 december


Met onze stichting hielden we ook dit jaar weer een Sinterklaas actie, er was de mogelijkheid om je zoontje of dochtertje aan te melden.
Er kwam o.a. een aanmelding van een moeder met een dochtertje (6) uit Heerlen.
Afgelopen zondag 4 december ben ik als member van onze stichting naar het gezin gegaan om het meisje toch het gevoel van Sinterklaas te geven, wat alle kinderen verdienen.
Bij aankomst maakte het meisje de deur open en was heel erg enthousiast, meteen zei ze kom maar binnen.
Bij binnen komst vroeg ze mij wat heb jij in je handen, ik had een hele grote doos in me handen. Ik knielde en zette de doos op de grond, ik keek haar aan ze had twinkelingen in haar ogen staan toen ik der zei dat Sinterklaas bij onze stichting was geweest en die had een doos achter gelaten voor een meisje met de naam Noa, ze vroeg of ze mocht kijken, ik zei, dat mag jij zeker!


Ze maakte de doos open en keek mij met grote ogen aan en vroeg,  is dat allemaal voor mij ?? Ik zei: Ja meid dat is voor jou.
Ze haalde het snoep er uit en keek naar de chocolademuntjes en de chocoladeletter. Mama kijk, dit lust ik. We haalde samen het cadeau er uit want het was wat net te groot voor haar.


Ze maakte het open, en zei, mama kijk, een poppenbedje dat wilde ik heeel graag. Er lagen nog meer cadeautjes in het bedje. Ze maakte ze allemaal open er kwam o.a. een knuffelbeertje uit. De reactie daarop was hart verwarmend, Sinterklaas dank u wel,  ik wilde zo graag een knuffelbeertje. Ze pakte het beertje heel stevig vast en knuffelde hem, zo mooi om te zien. Ze ging de beer een pyjama aan doen, want hij moest uiteraad in het bedje naast haar liggen.

Ze bedankte Sinterklaas een paar keer voor de cadeautjes, ze zei ook, Sinterklaas dank u wel dat u mij een beertje en een bedje heeft gegeven.


Heel toevallig kwam ook nog in de straat een Sinterklaas met pieten aan, Dit kwam ondat we Sinterklaasmuziek hoorde. Ze rende naar buiten en riep naar Sinterklaas, die zich de tijd nam voor de kleine meid, pff dit was een mooi warm moment.

Sinterklaas, nogmaals dank u wel voor uw cadeautjes en toen strooide pieten nog strooigoed naar binnen en gaf ze Sinterklaas een dikke knuffel en mij ook.

Dit is een dan weeer zo’n moment dat ik denk, hier doen we het echt voor, een glimlach op gezicht van een kindje is het mooiste cadeau!

C.W.F.F.C.W

Klik hier voor de foto's


< terug naar alle berichten

Follow us

Geplande events

Er staan geen geplande events klaar.